Jyri Soria Kirjoituksia toisinajattelijalta

Elinkeinoministeri KD Nuorten linjoille

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori kannattaa joukkorahoituksen helpottamista. KD Nuoret on tyytyväinen siitä, että elinkeinoministeri jakaa näkemykset, jotka nuorisojärjestö esitti jo viime syksyn vuosikokouksessaan.

Olen aikaisemmin tuonut viime aikoina useasti esille, että joukkorahoituksen avulla voidaan helpottaa pk-yritysten perustamista, mikä kiihdyttäisi talouskasvua. Nykyään joukkorahoituksen mahdollisuudet Suomessa ovat valitettavan rajallisia rahankeräyslain vuoksi.

Vapaavuori nosti myös esille joukkorahoitukselle ominaiset haasteet: väärinkäytösten mahdollisuudet ja sijoittajansuojaan sekä tiedon antamiseen ja saamiseen liittyvät ongelmat. Niiden ratkaisemiseksi KD Nuoret esitti syksyllä muun muassa, että

  1. kansalaiset voisivat osallistua suoraan joukkorahoitukseen käyttämällä Suomessa hyvin toimivaksi todettua pankkitunnusjärjestelmää, ja
  2. startupien tulisi rekisteröinnin yhteydessä anoa joukkorahoituslupaa, jonka puitteissa määriteltäisiin sijoittajille annettavat tiedot sekä raportoinnin velvollisuudet. Yrityksen johtokunnalla olisi yhdistyslain tapaan vastuu sijoittajien varojen hyvästä käytöstä.

 

Viime vuoden vuosikokouksessa KD Nuoret esitti, että ulkomaalaisillekin yrityksille tarjottaisiin mahdollisuus toimia ja saada rahoitusta suomalaisen joukkorahoitusjärjestelemän puitteissa.

Minusta Suomen kannattaa tehdä järjestelmästä houkutteleva vientituote, jotta saamme suoria investointeja ulkomailta. Vahvuutena meillä on hyvin toimiva yritysympäristö ja luotettava oikeusjärjestelmä”.

Olisi siis tärkeää, että työ- ja elinkeino- sekä valtionvarainministeriöiden raportin tulokset heijastuisivat mahdollisimman pian lainsäädäntöön eivätkä tukehtuisi byrokratiakoneistoon!

 

Lisätiedot
Syksyn kannanotto: http://www.kdnuoret.fi/ajankohtaista/kd-nuorten-vuosikokous-joukkorahoit...

http://www.kdnuoret.fi/ajankohtaista/elinkeinoministeri-kd-nuorten-linjo...

http://www.kdnuoret.fi 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat